perjantai 10. tammikuuta 2014

Kun uni ei tule

Viime yöstä inspiroituneena päätin tehdä vähän erilaisen asiapostauksen. (meinasin kirjoittaa videon, tarkoittaakohan tämä sitä, että oon kattellu liikaa vlogeja...) Tosi harvoin multa tulee asiatekstejä, joten katotaan tykkäättekö te lukijat!
(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧
Postauksen aiheena on siis unettomuus ja yleensäkkin unen saamine yöllä, miten sitä voi parantaa jne. En varmastikkaan ole ainoa kellä on vaikeuksia saada unta illalla ja helposti se nukahtaminen vie välillä jopa tuntikausia.

Mulla se menee suurinpiirtein näin:
Meen sänkyyn ja käyn "pikaisesti" somessa, saatan jäädä puhumaan kavereille pitkäksikin aikaa. Sen jälkeen alan miettimään mikä kaikki tässä päivässä onnistui ja minkä takia voisin valua maanrakoon. Sitten mieleen tulee mitä laittaisin huomenna päälleni, onko kaikki kirjat mukana, mitä jollekkin kaverilleni kuuluu, nukkuukohan Mousse jo, mitäköhän ensi kuussa tapahtuu jne.
 Näitä mietteitä voisi ehkäistä miettimällä ne jo päivällä eikä silloin kun pitäisi nukkua. Lähes kaikki näistä on valitettavsti itseaiheutettuja. Tein pienen listan, jolla voin auttaa ainakin itseäni saamaan paremmin unen päästä kiinni, ehkä se saattaa auttaa joitakin teistä!


● Älä yritä nukkua nälkäisenä, mutta älä myöskään syö raskaasti juuri ennen nukkumaan menoa.

● Liikunta auttaa saamaan unen päästä kiinni helpommin. Päivän aikana siis kannattaa liikkua paljon ja monipuolisesti!

● Tietyt äänet. Itse en meinaa saada unta millään ellen kuule marsujen hiljaisia puippauksia tai tassun ääniä tai hiljaista mussutusta Moussen häkistä.  Jotkut tykkäävät nukkua täydessä hiljaisuudessa, jotkut taas tykkäävät "metelistä" kuten vaikka juuri näistä pienten rakkaitten otusten äänistä tai vaikka hiljaisesta television äänestä muualla. Ei silti ole kauheen hyvä asia nukahtaa televisio päällä niin että se jää mölyämään yöksi.

● Huoneen värit ja valoisuus. Tässäkin on kyseessä hyvin paljon erilaisten ihmisten omat mielipiteet, jotkut haluavat nukkua pilkkopimeessä, jotkut taas tarvitsevat yölampun/jonkun pienen valon päälle. Henkilökohtaisesti itselle on melkein ihan sama mikä valo mun huoneessa on, voin nukahtaa vaikka kaikki valot olisivat jääneet päälle. Hennot ja rauhalliset huoneen värit auttavat unen saamisessa enemmän kuin se, että huone olisi räikeän värinen tai seinillä olisi isoja kuvioita.

● Lämmin juotava. En tiedä onko tää jokin psyykkinen juttu, mutta mun mielestä lämmin juotava kuten tee, kaakao tai kuuma mehu auttaa unen saamisessa. Kaikilla tämäkään ei auta, mutta aina voi kokeilla!

● Puhtaat petivaatteet. Puhtaissa lakanoissa on mukava nukkua kun selän alta ei löydy muruja, jotka pistävät inhottavasti. Tähän kategoriaan kuuluu myös puhdas sänky. Tykkään piilottaa asioita mm. tyynyn alle, jotka sieltä sitten valuvat yöllä ja herättävät mut, myös jalkopäästä saattaa löytyä villasukka, joka sitten kutittelee.

● Pieni muistilehtiö/vihko juurikin sinne tyynyn alle mietteitä varten jotka iskevät juuri silloin kun pitäisi nukkua. Näin voi kirjoittaa ideat vihkoon ja nukkua rauhassa kun ei tarvitse stressata muistaako asiat varmasti aamulla.

● Asettaa aikaraja siihen milloin lopettaa somen käyttämisen kännykällä/tabletilla/koneella. Kun lopettaa näillä pelaamisen/sen mitä ikinä tekeekin on helpompi ja nopeampi saada unta. Helpompi sanoa kuin tehdä, mutta aina voi yrittää. :D

● Rauhallisen musiikin kuuntelu. Hiljaisen ja rauhallisen musiikin kuuntelu rauhoittaa, joka tekee nukkumisesta helpompaa. Tokikin jos kuulokkeet tuntuvat inhottavilta korvissa ei kannata väkisin kuunnella musiikkia.

● Pakkaamalla laukun ja miettimällä valmiiksi mitä aikoo laittaa huomenna päälleen ajoissa, näin sitä ei tarvitse miettiä ja stressata yöllä.

Tässä oli muutama asia, jolla voi helpottaa nukkumaan menoa, toivottavasti ne auttavat jotakin !

----
Huomenna olisi tarkoitus lähteä Sastamalaan Kiwin kanssa, toivottavasti kaikki menee loistavasti eikä satu ongelmia! Ajattelin tänään myös värjäillä hiuksia kun edellinen väri on 'hieman' haalistunut. Lupailin myös kuvia viime viikon 'kuvauskeikasta'. Kaikki kuvat löytyvät täältä.Laitan loppuun vielä muutaman oman lempparin :3 (hyi kun blogger tekee niistä mössöä..)

4 kommenttia: